סלט פילה טונה מעושנת של סטארקיסט עם אבוקדו ופלחי תפוז
מאת שפית איילת אור, בעבור טונה סטארקיסט
מצרכים:
1 קופסה פילה טונה מעושנת, מסונן חתוך לקוביות
1 אבוקדו בשל אך מוצק, קלוף וחתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ על 2 ס"מ
פלחים מתפוז אחד
2 כפות בוטנים קלויים מלוחים קצוצים
חופן עלי בייבי טריים שטופים
3 כפות שמן זית
3 כפות מיץ תפוז טרי
מעט מלח
1 כף קצח לקישוט
אופן ההכנה:
בקערת עירבוב להניח את כל המרכיבים מלבד שמן הזית והלימון.
חשוב לערבב בעדינות (לא למעוך).
לתבל ולהניח בקערה הגשה.
עוד מתכונים ניתן למצוא באתר מתכוני טונה .
תמיד חיפשתי רעיון מקורי ל מתכוני טונה, אז הנה, מצאתי אחד בשבילכם. מתכוןן קל ומהיר!
אם אתם בטיול, במדורת ל"ג בעומר. או שסתם מתחשק לכם לאכול טונה טעימה קצת יותר מזו שמגיעה בקופסא:
• קחו קופסת טונה בשמן והסירו ממנה את תווית הייצרן. (רצוי יותר מקופסא אחת כי הדבר נחטף במהירות אדירה)
• פתחו את מכסה הקופסא לגמרי בעזרת פותחן קופסאות פשוט. - מבלי להוציא את השמן.
• קפלו חתיכה גדולה של נייר סופג לארבע רבעים. בעזרת הנייר הסופג כסו את החלק העליון (הפתוח) של קופסת הטונה. ספגו חלק מן השמן בעזרת הנייר הסופג.
• הדליקו את הנייר הסופג [המכסה את הטונה] כאשר השמן ספוג בו. הנייר ישאר דולק במשך כחצי שעה, מעל הטונה ובתוך קופסת הפח. בינתיים. האש נותנת טעם של עשן לטונה עצמה ומחממת אותה. לאחר עשרים דקות פחות או יותר תוכלו להסיר את הנייר ולאכול את הטונה המעושנת שלכם.
הטונה מקבלת טעם מדהים. כדאי גם לכם לנסות!